Blog pentru adolescenti. Totul despre viata, hobby-uri si dezvoltare personala.

joi, 27 iulie 2017

Viata trebuie traita acum!

Cu totii traim in prezent,dar exista anumite elemente din trecut care ne rascolesc si anumite momente cand tindem sa traim cu gandul in viitor.

Trecutul face parte din viata fiecaruia, insa in momentul in care nu poti sa iti traiesti viata linistit din cauza trecutului este o problema.
 In momentul in care inca mai exista lucruri ce te rascolesc inseamna ca ai lasat probleme nerezolvate, sperand ca timpul le va rezolva pe toate.

Timpul nu rezolva problemele.

Timpul rezolva multe, dar problemele se rezolva in primul rand comunicand. (Vezi articolul Comunicarea.Nevoie sau privilegiu?)

 E momentul sa spui lucrurilor pe nume. Discuta orice are legatura cu problema respectiva pana ce epuizezi toate gandurile ce te rascolesc.
PS: trebuie sa comunici cu persoana respectiva despre problema, nu cu altii.

Viitorul face de asemenea parte din viata noastra,a fiecaruia. Este normal sa ne gandim la viitor, sa ne facem planuri si sa ne stabilim anumite obiective in viata.
Dar exista si momente in care ne proiectam toate dorintele sau temerile in viitor, incepem sa visam cum vom fi peste multi ani si ne raportam la viata traind in imaginatia noastra.

Aceasta este o mare problema. Li se intampla cel mai des tinerilor, de obicei cand sunt indragostiti.

Repet: E normal sa te gandesti la viitor! Dar e anormal ca aceste ganduri sa te impiedice sa traiesti in prezent.
Nu poti lasa intrega viata sa treaca pe langa tine, traind din vise si amintiri. La momentul potrivit totul se va intampla. 

Gandeste-te asa. Azi traiesti cu gandul in viitor. Maine traiesti cu gandul in viitor. In viitor ce vei face? Vei traii cu gandul in viitor si tot asa pana ce intrega viata trece pe langa tine si tu nu te bucuri de nimic.

Ai auzit spunandu-se de multe ori: “Traieste clipa!”
Acelasi lucru ti-l spun si eu! Traieste fiecare clipa. Ce e viata? Suma tuturor clipelor traite. Traieste fiecare moment si bucura-te indiferent de situatie. Nu astepta ziua de maine ca sa te bucuri. Cu siguranta exista macar un motiv in viata ta pentru care sa te bucuri, sa te bucuri azi, acum!
Zambeste, bucura-te pentru fiecare clipa!

Depinde de felul in care privesti lucrurile. Uite de exemplu: Esti suparat(a) ca prietena sau prietenul cel mai bun te-a tradat. E normal sa te deranjeze. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ti se duca intrega zi din aceasta cauza. 

Poti sa stai morocanos toata ziua sau sa te bucuri ca ai aflat adevarul! Poti sa te bucuri ca esti sanatos, ca exista oameni in viata ta care tin la tine cu adevarat! Motive pentru care sa te bucuri exista mereu! Trebuie doar sa le vezi!

Marius Tuca spune in cartea Astenii de buzunar:
Astazi ”Traieste clipa!” inseamna superficialitate, inseamna un surogat in spatele caruia se ascunde tot ce inseamna derizoriu si trecator.

Are dreptate. In secolul vitezei toti devenim din ce in ce mai superficiali.Insa depinde de noi ce inseamna “Traieste clipa!”. Totul tine de perspectiva, totul depinde de tine!

Ideea e ca trebuie sa ne traim viata zi de zi, moment cu moment, clipa cu clipa. Suntem datori sa ne construim o viata de care sa fim mandri!

Iar in ceea ce priveste viitorul iti dau un mic sfat: Fa-ti planuri pe urmatorul an! Stabileste-ti principalele obiective si indeplineste-le rand pe rand!

Nu iti planifica viata pe o perioada mai indelungata! Oricum viata te va surpinde! Fii doar pregatit sa ii faci fata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu