Blog pentru adolescenti. Totul despre viata, hobby-uri si dezvoltare personala.

luni, 10 iulie 2017

Comunicarea. Nevoie sau privilegiu?

Toti avem nevoie sa comunicam

 Noi, ca oameni avem nevoie sa comunicam, sa ne cunoastem, sa ne exprimam liberi.Comunicarea sta la baza relatiilor de lunga durata, indiferent daca e vorba de o relatie amoroasa, relatie de prietenie sau relatie profesionala. 

Fiecare dintre noi gandeste si are ceva de spus. Fiecare vede lucrurile dintr-o anumita perspectiva. Astfel se nasc milioane de ganduri poate chiar despre acelasi subiect sau aceeasi problema. Care este probabilitatea ca toate aceste milioane de ganduri sa coincida? Una foarte mica, probabil chiar nula. 

Tocmai de aceea avem nevoie de comunicare. Aceasta este singura cale de a descoperi ce gandesc cei din jurul nostru si trebuie sa acceptam faptul ca fiecare are dreptul sa detina propriile idei.Tot comunicand ne impartasim ideile, gandurile, trairile.

Pe scurt, fara comunicare lumea in care traim ar fi un haos. Comunicarea este o nevoie tocmai din acest motiv,dar si un privilegiu. Comunicand avem privilegiu de a cunoaste un om dincolo de aparente, dincolo de masca pe care o purtam cu totii (masca impusa de societate si de lumea in care traim). 
Oamenii nu se cunosc pentru ca nu comunica

Comunicarea este cheia spre o lume normala, echilibrata si deschisa. Doar prin comunicare ne putem rezolva problemele, conflictele si doar astfel putem trai in pace.

Atunci cand nu exista probleme, in lipsa comunicarii ni le cream singuri. Ca oameni avem anumite nemultumiri sau pareri contrare. Acumulandu-le devenim incet, incet: anxiosi, irasicibili si ne simtim ca un vulcan gata sa erupa. 

De ce sa asteptam ca lucrurile sa se intample asa? De ce sa stricam ceva frumos, cand putem evita toate astea?

Alege sa comunici inainte de a fi prea tarziu. Indiferent daca tu ai dreptate sau celalalt, fa primul pas si incearca sa rezolvi problema comunicand.

Totul depinde de tine! Totul depinde de noi! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu