Blog pentru adolescenti. Totul despre viata, hobby-uri si dezvoltare personala.

marți, 8 august 2017

Secretul unei relatii de lunga durata

Va doriti o relatie de lunga durata? O iubiti pe persoana de langa voi de la cer pana la pamant si inapoi, dar totusi uneori lucrurile nu merg bine? 
iubire adevarata, relatii de durata, casnicii fericite,spatiu personal, identitate, cuplu, parteneri de viata

Nu va ingrijorati. Acesta situatie este des intalnita. Sa va spun un secret. Fiecare om iubeste in felul sau. Unii mai posesiv sau chiar excesiv de posesiv. Acest articol este dedicat mai ales lor si partenerilor, dar nu numai.

Posesivitatea este unul dintre principalii factori ce distrug relatiile amoroase, chiar daca cei doi parteneri se iubesc cu adevarat. E absolut normal. Cand partenerul tau devine posesiv la un momendat te simti sufocat, presat si incet, incet incepi sa clachezi.

Nimanui nu ii place aceasta senzatie. Fiecare om are dreptul la propria identitate si la putin spatiu personal. Puneti-va putin in locul celui de langa voi. Doar asa puteti sa il intelegeti.

O relatie nu va dura daca cei doi parteneri nu se simt in largul lor. Este foarte important sa retineti lucrul acesta.

Tu ai putea sa stai o viata intrega langa un om si sa faci doare ce vrea el, cum vrea el, cand vrea el? Cu siguranta nu! Pentru ca suntem oameni. Avem o identitate, iar partenerul de viata trebie sa inteleaga acest lucru.

O relatie in care lucrurile se desfasoara doar intr-un anumit sens, mai direct spus, unu comanda si celalalt ii face pe plac, lucrurile se vor complica foarte rau. Cel ce face mereu pe plac,la un momendat se va satura. Se va satura sa nu fie el insusi, iar atunci va exploda si va fi cea mai urata cearta posibila, pentru ca tot ce de-a lungul timpului a tinut inauntrul sau, va iesi la iveala.
iubire adevarata, relatii de durata, casnicii fericite,spatiu personal, identitate, cuplu, parteneri de viata
Pentru a evita o astfel de situatie e absolut necesar ca fiecare sa isi pastreze identitatea. Chiar daca esti intr-o relatie, esti acelasi om. Iar daca persoana de langa tine te iubeste cu adevarat, te va accepta asa cum esti, cu bune si cu rele.

Ca sa intelegi mai bine importanta pastrarii identitatii si respectarea unui spatiu personal al partenerului, iti voi da un mic exemplu:

La inceputul oricarei relatii lucrurile sunt roz, totul este frumos, fiecare face pe plac celuilalt pentru a face o impresie buna. Sincer, aceste lucruri reprezinta de obicei o masca deoarece oamenii nu sunt asa cu adevarat si nu vor putea face acest lucru tot restul vietii.

Tocmai de aceea majoritatea relatiilor se destrama. De cate ori ati vazut mesajul: "Pentru a o pastra langa tine, comporta-te ca la inceput cand vroiai sa o cuceresti"? Eu l-am vazut de enorm de multe ori.

La inceputul unei relatii ne abandonam propria identitate doar pentru a face o impresie buna, fara a fi constienti ca nu vom putea face lucrul acesta toata viata.

Intrebarea este: de ce? De ce acceptam sa nu fim noi insine pentru a face o impresie buna?
Oare nu ar fi mai corect atat fata de noi, cat si fata de persoana de langa noi, sa fim noi insine? Sa invatam sa ne iubim asa cum suntem, sa ne acceptam cu bune si cu rele, sa renuntam la masti?

iubire adevarata, relatii de durata, casnicii fericite,spatiu personal, identitate, cuplu, parteneri de viata

Eu personal as prefera sa vad de la inceput cum e o persoana. Intr-o lume in care toti poarta masti, am obosit sa fac pe detectivul pentru a descoperii adevarata fata a oamenilor, pentru a descoperii ce simt cu adevarat si ce gandesc.

Mi se par mult mai interesanti oamenii care isi asuma cine sunt si nu renunta la identitatea lor dupa cum bate vantul. Pentru ca stiu ca mai devreme sau mai tarziu oricum vor reveni la propria identitate. Si in plus, e mult mai frumos sa te indragostesti de adevarata persoana de langa tine, nu de masca ei.

A-i arata persoanei iubite cum suntem cu adevarat, e ca si cum am hotari ca viata noastra sa fie bazata 100% pe adevar. O relatie de durata are nevoie de acest lucru. 

In ceea ce priveste spatiul personal, fiecare avem nevoie de acest lucru. Nu exista persoana pe lumea asta careia sa ii placa sa fie prins zi de zi cu tot felul de lucruri ce nu o definesc si sa nu aiba un pic de timp pentru ea.

Ca oameni trebuie sa acceptam ca persoana de langa noi a trait si inainte sa ne cunoasca. A  avut pasiuni, hobby-uri, prieteni, si-a construit un anumit stil de viata. E absurd sa ii intoarcem toata lumea pe dos, iar apoi sa ne asteptam ca lucrurile sa fie bine. O relatie are nevoie de acceptare.

Omul trebuie lasat sa traiasca in mediul care ii face bine. Iar daca incerci sa iti schimbi partenerul din diverse motive iti spun un secret:
"Daca el/ea nu vrea sa se schimbe e in zadar." 

Daca iubirea voastra este una adevarata, daca iti doresti ca relatia voastra sa fie de lunga durata sau poate ca iti doresti chiar o casnicie fericita alaturi de persoana pe care o iubesti, da-i sansa de a fi ea insusi mereu si ofera-i posibilitatea de a avea timp pentru ea.

Acest lucru o va ajuta in primul rand pe ea, dar va va ajuta si in relatia voastara. Avand putin timp pentru ea persoana de langa tine va avea timp sa iti puna gandurile in ordine. 

In cazul in care apar anumite probleme va putea sa analizeze lucrurile si sa ia cea mai buna decizie, iar daca e nervoasa, se va relaxa facand ceva ce ii place si astfel veti evita o cearta. 
De exemplu: Mai bine merge sa joace fotbal decat sa se descarce pe tine.

Dupa cum observi, respectarea dreptului de a avea propria identitate si timp pentru sufletul fiecaruia este un privilegiu pentru ambii parteneri si cel mai important pas pentru o relatie de lunga durata.

Daca acesta postare te-a ajutat, distribuie link-ul si ofera sansa prietenilor tai de a afla secretul ueni relatii de durata. Iti vor multumi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu