Blog pentru adolescenti. Totul despre viata, hobby-uri si dezvoltare personala.

marți, 8 august 2017

Viata de cuplu si viata fiecaruria dintre parteneri

In viata de cuplu, oamenii terbuie sa inteleaga ca fiecare dintre cei doi parteneri au dreptul la cateva momente individuale.

Sunt foarte frumoase momentele in doi, timpul petrecut impreuna este o adevarata comoara, dar cu totii avem nevoie de mici momente pentru sufletul nostru.
cuplu, spatiu personal, relatii de durata, acceptare


Momente in care preferam sa iesim cu prietenii, sa ne relaxam sau pur si simplu sa ne punem gandurile in ordine. Se numeste dreptul la spatiu personal. Am vorbit despre acest subiect si in articolul Secretul unei relatii de lunga durata.Te invit sa il citesti. Cu siguranta te va ajuta.

Multi dintre parteneri devin sceptici cand vine vorba de spatiu personal si de momente pentru propria persoana. Unii chiar devin suspiciosi, isi pun intrebari si deja se gandesc ca sunt inselati. Sunt oameni care se folosesc de aceasta scuza pentru a insela, insa nu toti suntem la fel, asa ca fara generalizari.

Daca aveti deja o relatie de ceva timp ar trebui sa iti cunosti partenerul si sa stii cum este cu adevarat. Cand cunosti un om iti dai seama daca ar fi in stare sa te insele sau nu. Dar daca dupa toate astea inca mai ai suspiciuni cred ca aveti cateva probleme ce trebuie rezolvate.

Majoritatea partenerilor de cuplu chiar sunt sinceri si folosesc acest timp personal pentru a-si mentine echilibrul, pentru a nu fi morocanos(a) sau nervos(a) de fiecare data cand se intampla ceva.

 Daca partenerul tau este astfel, inseamna ca foloseste acest timp personal pentru a scapa de starile negative deoarece doreste sa te ocroteasca si sa imparta cu tine clipele frumoase, incercand sa ocoleasca problemele nefondate.

Chiar daca persoana de langa tine are acest spatiu personal, nu inseamna ca se va instraina de tine. E doar o simpla modalitate de a fi el/ea insusi indiferent de situatie. Lucrurile acestea nu afecteaza comunicarea. Dupa cum spuneam si in articolul Comunicarea.Nevoie sau privilegiu?, doar prin comunicare ne putem rezolva problemele.

Iar daca ai dubii in continuare discuta cu persoana de langa tine. Doar asa te vei linisti.

Faptul ca iubitul/iubita are momente cand prefera sa isi petreaca timpul facand altceva nu este o problema. 
Gandeste-te putin: ca femeie tu petreci timp pentru tine, aranjandu-te, mergand la cumparaturi, la salon, la cuafor, iesind cu prietenele.

Exact asa e si in cazul barbatilor. Uneori prefera sa iasa la fotbal, sa se uite la meci cu baietii, sa mearga la sala sau sa faca ceva pentru sufletul lor.

Trebuie sa acceptam faptul persoana de langa noi nu isi poate petrece tot timpul cu noi. Pana la urma ar deveni plictisitor de la un momendat. Fiecare trebuie sa aiba libertatea de a-si petrece timpul cum considera, iar noi trebuie sa invatam sa respectam deciziile celui de langa noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu