Blog pentru adolescenti. Totul despre viata, hobby-uri si dezvoltare personala.

duminică, 1 octombrie 2017

Cele mai frumoase lucruri sunt cele care vin natural (pas cu pas)

Pe parcurusul vietii interactionam cu diversi oameni, ne construim relatii si la final tragem concluzii.

Cele mai frumoase lucruri si momente din viata noastra sunt cele care vin natural.

Atunci cand totul vine de la sine, nimeni nu are niciun plan, niciun interes, dar se intampla magia. Asta se intampla indiferent de tipul de relatie, dar mai ales in relatiile amoroase.
Viata
In ziua de azi multe relatii incep din incapatanari si ambitii, insa de cele mai multe ori nu duc nicaieri. Ideea de a forta nota ba unul, ba celalalt pentru a ajunge intr-un anumit punct cu relatia este total gresita. Tot ce nu vine natural este o piedica intr-o relatie, ceea ce va duce la separarea treptata a partenerilor.

Din aceasta cauza apar multe frustari si probleme. In momentul in care lucrurile decurg natural totul se schimba. Chiar si atunci cand apar probleme, acestea sunt mai usor depasite.

Un alt aspect pe care l-am observat este vitezomania in relatii. Unul dintre parteneri apasa piciorul pe acceleratie si continua lucrurile astfel. Aceasta dorinta de a grabi lucrurile este tot un mod de a le forta. Desigur ca uneori acest lucru este impus de diversi factori ( prea putin timp de petrecut impreuna deoarece unii dintre parteneri pleaca undeva), dar aceasta nu este o scuza.

Pur si simplu, intr-o relatie absolut totul trebuie sa vina natural, orice pupic, imbratisare si asa mai departe. Si trebuie sa vina din partea amandurora.

Dar ce se intampla in momentul in care unul dintre parteneri grabeste lucrurile, iar celalalt nu?

Exista doua variante. Ori celalalt grabeste si el pasul (ceea ce e putin probabil), ori apare un dezechilibru in relatie (de cele mai multe ori). O relatie care vrei sa dureze are nevoie de timp. Trebuie ca lucrurile sa avanseze treptat pana ce ambii parteneri se simt pregatiti sa treaca la pasul urmator (impreuna).

Altfel se ajunge la zicala "s-a terminat la fel de repede precum a inceput". E normal ca lucrurile sa avanseze mai greu. E nevoie de un timp de acomodare, de cunoastere, de descoperire. Nu pot fi toate lucrurile perfecte asa cu una, cu doua. Uneori pur si simplu e nevoie ca lucrurile sa evoleze treptat, pas cu pas. 

Acum, cand traimi in secolul vitezei e tot mai greu sa avem rabdare, dar iubirea este un plan in care nu merge cu acceleratia la maxim, lucrurile stand in felul urmator:
 Ori ai rabdare si totul se intampla treptat, ori o lasi balta si asta e.

Aici vorbesc de adevarata iubire. Foarte multe persoane imi spun in ultimul timp: "Pai nu mi-am dat seama daca o iubesc sau nu", asta dupa 2-3 luni de relatie. Atunci de ce sa ai o relatie? 

Mi se pare penibil sa ai o relatie doar ca sa nu fii singur. Am inteles ideea cu relatiile din curiozitate si ca ti se pune pata pe cineva, dar acestea sunt lucruri trecatoare, care de obicei tin maxim o saptamana. E absurd sa fi 2-3 luni cu o persona ( poate si mai mult) si sa nu stii daca o iubesti, ba mai mult sa iti dai seama si ca defapt in timpul asta nu ai descoperit nimic despre ea.

Sincer totul parca e cu capul in jos. In mod normal, iubirea adevarata o simti de la prima privire, cel putin in cazul meu asa e. In prima clipa in care il/o vezi ceva din tine spune: "E persoana potrivita".

Apoi incepi sa te gandesti zile intregi la persona respectiva, apoi o cauti oriunde mergi in mod inconstient, apoi printr-o minune va intalniti. La inceput sunteti prieteni, va cunoasteti unul pe celalalt, treptat si totul merge usor, dar sigur spre o relatie de succes.

Nu sunt fantezii, asa e o relatie normala. Dar traim in secolul 21. Ce mai e normal azi sau mai bine spus cine ne spune ce inseamna normalitatea?

Poate principala problema acum nu e societatea, ci noi insine. Fiecare avem o definitie aparte pentru normalitate. Fiecare evolueaza in felul si in ritmul sau, si fiecare om isi doreste altceva la un momendat. De aceea multe relatii se termina. Dar nu se stie niciodata ce ne rezerva viata. 

Dar un lucru sa nu uiti niciodata: Intr-o relatie totul trebuie sa vina NATURAL si din partea amandurora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu